Kerti tartozék webáruházunk a nap 24 órájában online elérhető!

H-P  9:00-15:00  +36(29)744 068 |  +36709461727 info[kukac]tavacska.com

Kerti tó tartozékok, tófóliák és kerti kiegészítők szerszámok, díszítő elemek webáruháza!

Hírek

2023.03.01

Tófólia gyártás

Tófóliát egyedi méretre is gyártunk, és a konfekcióból is választhat. A megrendelt lepleket összehajtogatva, és becsomagolva küldjük ki.

Tófólia terítése, mederbe helyezése
Az előre gyártott tófóliát terítse, ki amennyire csak tudja egy szabad területen.
Helyezze el a geotextíliát, vagy egyéb védőréteget a mederben.

1. Ha kisebb méretű a tófóliája, és van lehetősége kiteríteni a medren kívül, akkor

hajtogassa ki a fóliát, és várjon 5-10 percet, hogy a gyűrődések kisimuljanak, a már kiterített lepel alá levegőt kell „hajtani" 2-3 lepedőrázó mozdulattal. Ekkor a levegő bent reked egy kis időre a lepel alá, és így légpárnát képez, amin sokkal kisebb erő kifejtésével lehet mozgatni a fóliát. figyeljen arra, hogy nehogy túlhúzza a fóliát, mert akkor a másik oldalon fog bele esni a mederbe a fólia széle miután a fólia a megfelelő helyre került, súlyozza le körben a fólia szélét, szükség szerint igazítsa vissza az elmozdult geotextíliát vagy védőréteget, ha a meder íveiben, túl sok fólia gyűrődik, akkor emelje fel a fóliát a meder képzeletbeli sarokpontján, és húzza ki a gyűrődéseket, ezután egyik oldalra elhajtva, simítsa le a fóliát. Több gyűrődés esetén lehet több elhajtást is készíteni.

2. Ha nincs helye kiteríteni vagy nagyméretű a tófólia, akkor

helyezze a meder szélére a szállításra feltekert tófóliát, úgy, hogy a kevesebb ráhajtott anyag essen a tómedertől messzebb, vagy tekerje le/be a meder közepébe, a tófóliát csíkra, majd hagyja pihenni 5-10 percig az anyagot, hajtogassa ki a felhajtott rövid oldali fóliát és súlyozza le, majd álljon rá a szélére úgy, hogy a mederrel szemben álljon, fokozatosan hajtogassa a meder felé és a mederbe a fóliát, a mederből kifelé is hajtogassa fel a fóliát, ha nem sikerült kellő pontossággal eltalálni a fólia helyét, és mozgatni kell, akkor a már kiterített lepel alá levegőt kell „hajtani" 3-4 lepedő-rázó mozdulattal. Ekkor a levegő bent reked egy kis időre a lepel alá, és így légpárnát képez, amin sokkal kisebb erő kifejtésével lehet mozgatni a fóliát. figyeljen arra, hogy nehogy túlhúzzák a fóliát, mert akkor a másik oldalon fog bele esni a mederbe a fólia széle miután a fólia a megfelelő helyre került, súlyozza le körben a fólia szélét, szükség szerint igazítsa vissza az elmozdult geotextíliát vagy védőréteget, ha a meder íveiben, túl sok fólia gyűrődik, akkor emelje fel a fóliát a meder képzeletbeli sarokpontján, és húzza ki a gyűrődéseket, ezután egyik oldalra elhajtva, simítsa le a fóliát. Több gyűrődés esetén lehet több elhajtást is készíteni.

Vissza