Tavak szűrése

Ne feledkezzünk meg a tószűrőről sem!

tószűrőA kerti tavak tulajdonosai sokszor bizonytalanok, hogy szükséges-e a tó vizének tisztaságához bármilyen plusz berendezés, vagy bízzák inkább az egészet a természetre. Ha nem fontos a kristálytisztaság, akkor nem kell tószűrőre költeni, azonban ha igen, akkor feltétlenül!

A halaknak és a növényeknek nincs szükségük arra, hogy a víz átlátható legyen, viszont különleges látvány, ha a halak mozgását követni tudjuk, az algásodás pedig a másik probléma, ami szükségessé teheti a szűrést. Ha nem sikerül megelőzni a problémát, és vegyszerrel kell kiirtani az algát, akkor a tószűrő elengedhetetlen, mert az elpusztult alga bomlásnak indul.

Kisebb tavakban elég lehet egy nagyobb szűrőfelületű szökőkút is, de 4-5 köbméter fölött érdemes egy tószűrőt elhelyezni. Ma már többféle eszköz közül lehet kiválasztani a megfelelőt, de fontos a vásárlás előtt alaposan utánanézni a technikai információknak, mert ami az egyik tóba megfelel, az egy másikban lehet, hogy nem lesz elegendő.

Amennyiben tószűrőt szeretne vásárolni, tekintse meg választékunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken.