Kerti tartozék webáruházunk a nap 24 órájában online elérhető!

H-P  9:00-15:00  +36(29)744 068 +36709461727 info[kukac]tavacska.com

Kerti tó tartozékok, tófóliák és kerti kiegészítők szerszámok, díszítő elemek webáruháza!

Tavi szűrők

A tószűrőkről röviden

tószűrő egy kerti tó elengedhetetlen tartozéka, főleg akkor, ha halak is élnek benne, mivel egy mesterséges tóban nem alakulnak ki azok a mechanizmusok, amik egy természetes tóban alapesetben megvannak.

tószűrő feladata a tóban megjelenő szennyeződések, salakanyagok és a különböző algafajták eltávolítása. Ha a tóban élő növények nem tudják megtisztítani a tó vizét a szennyeződésektől, akkor érdemes beszerezni egy tószűrőt, hiszen ez könnyedén szinten tudja tartani a vízminőséget. A szűrőnek tavasztól őszig folyamatosan aktívnak kell lennie. A szűrőanyag mechanikai, illetve biológiai; előbbi a nagyobb szennyeződéseket szűri ki a vízből, az utóbbi pedig a halak salakanyagai miatt megjelenő káros vegyületeket bontja le.

Amennyiben tószűrőt szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatunkat, és rendeljen csupán néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Ne feledkezzünk meg a tószűrőről sem!

tószűrőA kerti tavak tulajdonosai sokszor bizonytalanok, hogy szükséges-e a tó vizének tisztaságához bármilyen plusz berendezés, vagy bízzák inkább az egészet a természetre. Ha nem fontos a kristálytisztaság, akkor nem kell tószűrőre költeni, azonban ha igen, akkor feltétlenül!

A halaknak és a növényeknek nincs szükségük arra, hogy a víz átlátható legyen, viszont különleges látvány, ha a halak mozgását követni tudjuk, az algásodás pedig a másik probléma, ami szükségessé teheti a szűrést. Ha nem sikerül megelőzni a problémát, és vegyszerrel kell kiirtani az algát, akkor a tószűrő elengedhetetlen, mert az elpusztult alga bomlásnak indul.

Kisebb tavakban elég lehet egy nagyobb szűrőfelületű szökőkút is, de 4-5 köbméter fölött érdemes egy tószűrőt elhelyezni. Ma már többféle eszköz közül lehet kiválasztani a megfelelőt, de fontos a vásárlás előtt alaposan utánanézni a technikai információknak, mert ami az egyik tóba megfelel, az egy másikban lehet, hogy nem lesz elegendő.

Amennyiben tószűrőt szeretne vásárolni, tekintse meg választékunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken.