Kerti tartozék webáruházunk a nap 24 órájában online elérhető!

+ | info@tavacska.com

Kerti tó tartozékok, tófóliák és kerti kiegészítők szerszámok, díszítő elemek webáruháza!

Hírek

2018.02.20

Ereszt a tó, lyukas a tófólia

Ereszt a tó, lyukas a tófólia?

A téli időjárás sokszor kellemetlen nyomot hagy a kis kerti tavunkon. Elsősorban a régebbi telepítésű pvc tófóliákkal lehet probléma. A hideg időben a tófólia is ridegebbé válik, amit a téli fagyban, a vízen megjelenő jég károsíthat. Az is előfordulhat, hogy a kertben játszó, szaladgáló kutya ellökdösi lábával a kavicsfedést a fóliáról, és a többi „karmos" lépésével, máris a tófóliát „masszírozza".

A hiba keresését a legegyszerűbb módon kezdjük. Meg kell várni, hogy a csökkenő vízszint megállapodjon egy ponton. Ahol megállt a víz, jellemzően azon szinten (+/- 5-10cm) kell keresni a hibát. A vízszinttel egyvonalban el kell kezdeni letakarítani a fóliát, mind az esetlegesen ott lévő kavicsoktól, mind a fólián lévő iszap vagy algarétegtől. Erre megfelelő lehet egy előre többször kiöblített, új mosogatószivacs is. Ha találunk hibát, ne álljunk meg a hibánál, hanem takarítsuk körbe azt a szintet. Lehet, hogy több probléma is felszínre kerül, így egyszerre tudjuk őket javítani.

A hiba méretétől függően elég lehet egy javítókészlet megvásárlása is, amihez tartozik egy kis darab tófólia is. Ha több hiba van, akkor megfontolandó, egy nagyobb darab új fólia és hozzá pluszban tófólia ragasztó vásárlása. Vagy esetleg, ha nem egy sima egyenes felületen van a gond, akkor egy szakember segítségét kérni a javításhoz.

Előfordulhat, hogy nem talál hibát a tófólián. Ebben az esetben érdemes átnézni a vízforgató rendszer csöveit. Történhetett ott is sérülés, vagy hiba a rendszerben, ami miatt a kivezetett víz már nem kerül vissza a tóba, ezzel csökkentve a vízszintet.

Vissza