ThermaceThermacell Pionier Camping szúnyogírtó lámpa 220 Lumen

Cikkszám: MR-CLC
ThermaceThermacell Pionier Camping szúnyogírtó lámpa 220 Lumen
ThermaceThermacell Pionier Camping szúnyogírtó lámpa 220 Lumen
ThermaceThermacell Pionier Camping szúnyogírtó lámpa 220 Lumen
ThermaceThermacell Pionier Camping szúnyogírtó lámpa 220 Lumen

ThermaceThermacell Pionier Camping szúnyogírtó lámpa 220 Lumen

Cikkszám: MR-CLC
17 544 Ft

ThermaCELL MR-CL Outdoor Series camping szúnyogriaszta lámpa.
Strapabíró kültéri lámpa, mely szúnyogriasztási elve és utántöltői , megegyezik a hordozható készülékkel. A készülék 220 Lumen fényerejét 4db "D" típusú (góliát) elem biztosítja (nem tartozéka), a szúnyogriasztó hatás mellett . A készülék fényereje 4 üzemmódban kapcsolható: Alacsony-Közepes-Magas fényerő és S.O.S. segítségkérő fényjelzés. A belehelyezett elemek élettartama magas fényerőn 50 óra. (az elemek merülése a szúnyogriasztást nem befolyásolja!)


MR-CL Outdoor készülék használati utasítás:
Az utántöltő készlet csak az eredeti készülékben használható. A készüléket csak a szabad levegőn használjuk. A csak részben felhasznált betéteket ne őrizzük meg. Az elhasznált betéteket és a csomagolást dobjuk a szemétbe. Kerüljük az élelmiszerekkel és a konyhai eszközökkel való érintkezést. Tartsuk biztonságos helyen, távol gyerekektől és állatoktól. Ne szennyezzük a patakokat, tavakat a csomagolással vagy az elhasznált betétekkel. Méhekre ártalmas.

A terület nagyságától függően a készülék a bekapcsolástól számított 10-20 percen belül hatni kezd. Nagyon jól használható a szabadban, ahol enyhe a légmozgás, vagy teraszon, udvaron, kertben, vagy akár a kempingben is. Egy lámpa kb. 21m2 területen hatékony. Világít és közben távol tartja a szúnyogokat, kisebb rovarokat. A lámpa elemekkel működik, szúnyogriasztó hatását pedig a ThermaCell patronok segítségével fejti ki. Nagyobb területen több lámpát ajánlatos használni. A szél, a hő , a páratartalom és az eső befolyásolhatják a készülék hatékonyságát. A ThermaCell patronokon kívül a lámpa más patronnal nem működik.


1. Csavarjuk le a lámpa alját, és helyezzük be a 4db "D" (góliát) elemet az elemtartó fészekbe. (nem tartozéka)
2. Távolítsuk el a csomagolást a ThermaCell lapocskáról. Egy betét kb. 4 órán keresztül hatásos. Ha elhasználódott, színe kékről fehérre változik. Csúsztassuk a lapkát a készülék tetején található rácsos felület alá.
3. Távolítsuk el a lámpatestet úgy, hogy az óramutató járásával megeggyező irányba fordítjuk a világító részét 90°-kal és felfele leemeljük a lámpatestről.
4. Csavarjuk le a butángáz patron kupakját és tekerjük be a világítótest közepébe. Helyezzük vissza a lámpatestet a talpába. 1db patron kb. 12 órára elegendő.
5. A lámpát az oldalán található kapcsolóval tudjuk működésbe hozni. A riasztó hatást nem befolyásolja, hogy a lámpát fénnyel vagy anélkül használjuk.
6. A készülék aktiválásához tekerjük el a lapka alatti forgatható gallért "ON" állásba.
7. Várjunk 5-10 másodpercet, majd fordítsuk tovább a gallért a "START" állásba 3-4 gyors egymás utánni mozdulattal.
8. A szúnyogriasztó működését a galléron található kémlelő nyíláson keresztül tudjuk ellenőrizni. Egy kis narancsszínű fényt kell látnunk, ha bekapcsolt állapotban van. Ha a fényt nem látjuk, ellenőrizzük, hogy a patron helyesen van-e betekerve. Ha a patron kifogyott cserélni kell.
9. A rácsot soha ne érintsük meg, mert működés közben mindig felmelegszik és kis gőz is keletkezhet. Ha a lámpát már nem használjuk, állítsuk a forgatható gallért "OFF" állásba. Hagyjuk kihűlni.
11. A betét cseréjét mindig kihűlt állapotban végezzük, az új betéttel toljuk ki a használtat.

Biztonsági előírások:
Használat után kezet kell mosni. A készülék gyerekek és állatok közelébe ne kerüljön. A felbontatlan betéteket biztonságos helyen tároljuk.
Használat közben a rácsot ne érintsük meg, a rács mögé a betéten kívül más tárgyat ne tegyünk. A készüléket mindig stabil felületre, ráccsal felfelé helyezzük el, letakarni tilos! A tisztán tartáshoz használjunk egy nedves törlőkendőt (kikapcsolt, kihűlt állapotban). A készüléket és tartozékait száraz, hűvös, gyerekek és állatok elől elzárt helyen tároljuk. A patronokat üres állapotban is tilos átfúrni, összetörni vagy tűzbe dobni. A készülék butángázt tartalmaz, ezért ne tegyük ki közvetlen hőhatásnak. Ne dohányozzunk mellette. Kerüljük el a betétek más anyagokkal való érintkezését. A patronok butángázt tartalmaznak, ne tegyük ki őket közvetlen napsugárzásnak és 50C feletti hőmérsékletnek. A ThermaCell patronokon kívül a készülék más patronnal nem működik. A helytelen használatból eredő sérülésekért, megbetegedésekért a forgalmazó nem vonható