Kerti tartozék webáruházunk a nap 24 órájában online elérhető!

H-P  9:00-15:00  +36(29)744 068info[kukac]tavacska.com

Kerti tó tartozékok, tófóliák és kerti kiegészítők szerszámok, díszítő elemek webáruháza!

Tavi tesztkészlet, VT Pond Test Set Ph/GH/KH

A tóvíz pH, CH és JH értékeinek gyors és pontos mérésére.

pH-érték: Kedvező pH-érték 7 és 8 között van. Általában a növények növekedése ilyenkor nem hagy kívánnivalót maga után, a víz viszont tiszta lesz. A viszonylag magas, 8,5-ös és magasabb pH-értékek általában a CO2 hiányát jelzik a tó vizében. Ez minden bizonnyal így lesz, ha a karbonát keménység (CH érték) alacsony. Ilyen körülmények között az oxigéntermelő növények növekedése stagnál, és az algák bőségesen szaporodnak.

CH-érték: A karbonát keménység (CH érték) fontos biológiai pillér a tó környezetében. Ha egy tavi környezetben a mikroorganizmusok optimális aktivitásáról van szó, és ennek következtében elegendő a CO2 termelés, miközben kalcium/magnézium is jelen van, akkor a karbonát keménység vagy stabil lesz, vagy enyhén emelkedő tendenciát mutat. Ebben az esetben a kérdéses helyzetet kedvezően fejlődő környezetnek jelöljük ki. Ha azonban ennek az ellenkezője történik, és a CH érték csökkenő tendenciát mutat, akkor stagnálásról van szó.

GH-érték: Ahhoz, hogy tiszta vízzel és egészséges növénynövekedéssel rendelkező, megfelelően virágzó tavat kapjunk, a tavának legalább három tényezőnek kell megfelelnie. Az aktív mikroorganizmusok és a megfelelő számú növény mellett a víz keménységének megfelelőnek kell lennie. A legtöbb oxigéntermelő növény akkor nő optimálisan a tóban, ha az általános keménység (GH-érték) 8 és 12º GH között van. A magasabb értékek (különösen a 14ºGH felettiek) növekedési problémákat okoznak.

5 628 Ft
Adatok
Gyártó:
Velda
A kiszállítás várható napja:
2024.05.02
Cikkszám:
180580
Tömeg:
500 g/db
Kiegészítő termékek